Picture of Mario Gavran
Kap, slap, ljepota...
napisao/la Mario Gavran - Utorak, 25 de Studeni de 2008, 11:00
 
Bolte

Miruje pod snijegom

drevni grad.

Jedino bolte se nadimlju

i krivudavim ritmom

sneno povijest šapuću.Bolte u Požegi

Pišite o svemu što vas ispunjava. Pišite o detaljima u kojima uočavate ljepotu, o sitnicama koje vas nadahnjuju, potiču, ohrabruju…

Pronađite ljepotu u prirodi, ljudima, događajima… i podijelite je s nama.

Pošaljite svoja (ili tuđa) razmišljanja, pjesmu, haiku, fotografiju ili nešto drugo što vam padne na pamet što može biti kaplja u našem slapu ljepote koji će nam biti inspiracija i pomoći nam u našim nastojanjima.

Pozdrav svima, Mario


klaun


Picture of Vehid Ibraković
Re: Kap, slap, ljepota...
napisao/la Vehid Ibraković - Subota, 29 de Studeni de 2008, 20:52
 

Jedna od poanti učenja je da čovjek shvati da je sudionik igre za život i da postane svjestan svoje uloge. "Razvitak bez destrukcije" moguć je onda kad su sudionici sposobni međusobno komunicirati, te na taj način prihvaćati stavove i mišljnja drugih u bilo kojem obliku...vrlo važno je osobna viđenja i interese ne nametati drugima kao neprikosnoveno rješenje...na taj način učimo  razmišljati o eventualnim posljedicama naših odluka koje su u skladu s jednim od načela održivog razvoja: "bolje pogriješiti na sigurnu stranu"....

Picture of Mario Gavran
Re: Kap, slap, ljepota...
napisao/la Mario Gavran - Nedjelja, 30 de Studeni de 2008, 08:55
 
Vehide, prekrasna prezentacija. Vrlo poticajna za razmišljanje. Koliko samo sve ovisi o perspektivi iz koje promatramo svijet oko sebe. Nakon ovoga nameće mi se misao o ratovima, mržnjama, ideologijama i vjerama koje razdvajaju, a ne spajaju, sitnim interesima i zlobi ljudskoj, ali i o sreći, napretku, međusobnom razumijevanju, prijateljstvu, ljubavi... Sve je to utkano u toj velikoj kugli ili sitnom zrnu što nam svima znači život. Perspektiva... Naučimo živjeti s njom, mijenjajmo ju, mijenjajmo se. Prihvaćajmo različitosti jer mi smo djeca Univerzuma.
Lp, Mario
Picture of Vehid Ibraković
Re: Kap,...
napisao/la Vehid Ibraković - Nedjelja, 30 de Studeni de 2008, 22:38
 

"Prihvaćajmo različitosti jer mi smo djeca Univerzuma."

...to je slap i ljepota

... malo kapi koje čine taj slap i ljepotu:

Tko Je Tko

 

"Jedan je čovjek jednom našao orlovo jaje i položio ga u gnijezdo obične kokosi. Mali se orlić izlegao i rastao skupa s pilićima. I čitav je svoj život orao proveo s kokicama, pa je mislio da je i sam kokoš iz seoskog dvorišta. Čeprkao je po zemlji tražeći crve i insekte. Kvocao je i kokodakao. Tek bi ponekad raširio krila i malo poletio po dvorištu, baš kao i kokoši. Konačno, zašto bi kokos morala letjeti, zar ne?

Prošle su godine i orao je ostario. Jednog lijepog dana pogleda u nebo i ugled prekrasnu pticu. Krasno je i dostojanstveno klizila svojim snažnim zlatnim krilima nebom, gotovo bez zamaha. Stari je orao sa strahopoštovanjem gledao gore: "Tko je to?" pitao je svoje susjede. "To je orao, kralj ptica", rekao je susjed..."ali ne uzrujavaj se. Ti i ja pripadamo drugoj vrsti".

 

                                                             I tako je orao prestao misliti na tu pticu.

                                            I uginuo je u uvjerenju da je obična kokos u seoskom dvorištu...   Picture of Elvira Baričevac
Re: Kap,...
napisao/la Elvira Baričevac - Srijeda, 3 de Prosinac de 2008, 22:41
 
iznenadjen


Picture of Vehid Ibraković
Re: ,...ljepota
napisao/la Vehid Ibraković - Subota, 20 de Prosinac de 2008, 00:14
 

lijepo zar ne...

Niste prijavljeni sustavu. (Login)